Apple och Samsung börjar kolla på ”SMART-klockor”

När mobil-marknaden vad gäller SMART-telefoner nu börjat bli relativt mättad, har elektronikjättarna Samsung och Apple nu mer och mer börjat kolla på så kallade ”SMART-klockor”, skriver SVD.

Förutom att erbjuda en Touch-funktion skall klockorna då inkludera bland annat ring/sms-funktion, bluetooth, möjlighet att kolla kartkoordinater, samt kunna mäta fysisk aktivitet.

Elektroniktillverkaren Sony släppte dock redan för ett år sedan en  ”SMART”-klocka för redan ett år sedan (höger bild), och vilken kostar att köpa cirka 130 USD (dvs. cirka 850 svenska  kr). Denna innehar en tre centimeter bred tryckkänslig skärm, vilken kan kopplas upp mot Android-telefoner via Bluetooth. Det går som sagt här även att ringa, svara på mejl samt koppla upp klockan till både Twitter och Facebook.

Även om Sony med sin SMART-klocka legat i tiden, har den inte varit någon given succé, då analytikerna menar att för att lyckas med konceptet det krävs det mer än just bara kunna tillhandahålla funktionerna, utan att framförallt profilen och marknadsföringen spelar in om det kommer att lyckas eller inte.

Digitala klock-marknaden värd 2,4 miljarder kronor

Vad gäller marknaden för digitala klockor finns det dock onekligen potential, då marknaden har ett uppskattat värde av 370 miljoner dollar, motsvarande 2,4 miljarder svenska kronor. Skulle man väl lyckas med konceptet ”SMART-klocka”, och det blir en hit, skulle givetvis den potentiella marknaden kunna bli mycket större än så. Kritiker till digitala klockor i allmänhet menar dock att de hittills varit alldeles för dyra och att de i och med deras många funktioner, drar mycket ström. Kanske kan SMART-klockans chanser till framgång öka genom att förbättra dessa områden?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *