Breitling klockor

Breitling klockorBreitling är liksom Rolex en klocktillverkare välkända för dess exklusiva armbandsur, och har liksom också sitt huvudkontor beläget i staden Grenchen, i ”klockornas hemland” Schweiz.

Om Breitling klockor

Breitling grundades 1884 i St Imier i Sweiz. Det var då en man vid namn Leon Breitling öppnade en verkstad vilken specialiserade sig på att tillverka kronografer och andra typer av mätare med stark precision för industriella och vetenskapliga syften.

Företaget kom dock att växa snabbt, och 1892, kom Leon att flytta verksamheten till större lokaler i La Chaux-de-Fonds, vilket fortfarande idag är centrumet för Schweizisk ur-tillverkning.

1914 lämnade så denne över verksamheten till sin son Gaston, och det var strax efter övertagandet som denna kom att tillverka den första kronografen som var riktad till piloter för att ge dessa nödvändig information. Man kom från detta tillfälle att grunda ett långt ihållande samarbete med det Schweiziska flygvapnet genom tillhandahållandet av kvalitativa kronografer och andra mät-instrument. Man började även leverera sina kronografer till andra flygvapen runt om på jorden, och har levererat fickur till flygvapen sedan dess.

Framförallt är dock Breitling för den breda allmänheten mest kända för deras exklusiva armbandsur, med diverse guld, silver, och, samt sin position som en nära konkurrent till Rolex, och med en liknande prislapp som ofta överstiger 50,000 kr.

 Var kan man köpa Breitling klockor?

Det finns ett flertal online butiker som säljer Breitling klockor. Du kan exempelvis köpa Breitling klockor hos exempelvis Uret.se.