Casio klockor

Casio klockorCasio är ett japanskt elektronikföretag, som du kanske vet, inte är kända för just enbart klockor, utan är också framförallt välkända för miniräknare, musik, och -ljudprodukter samt kameror.

Om Casio

Casio grundades i Japan 1946 av Tadao Kashio, vilket var en fabriksingenjör, och vars första uppfinning var en form av cigaretthållare. Dock efter att denne bevittnat elektroniska kalkylatorer, eller ”miniräknare” på en mässa i Tokyo 1949, så bestämde sig Casio för att använda all vinst från cigarett-piporna för att utveckla egna sådana räknare. Man lät därefter även förbättra de räknare som fanns genom att bland annat använda sig av soleonider, och dess inriktning på miniräknare från alltifrån enkla till topp-avancerade har sedan dess fått spegla även produkterna i deras övriga utbud.

Casio eller Casio Computer ltd som är det mer korrekta namnet, är idag ett av världens största elektronikföretag med över 10,000 anställda, varav huvudkontoret är beläget i Tokyo.

Casio klockor

Armandsuren är idag en av kärnområdena i Casio´s produktion och försäljning, och man finner här alltifrån väldigt enkla, till topp-avancerade klockor med mängder av avancerade funktioner, som digitala kompasser, GPS, samt en massa andra nyttiga och ”onyttiga” finesser. Utbudet är väldigt stort och man finner här något som passar allas plånböcker.

Var kan man köpa Casio klockor?

Casio klockor finns att köpa hos de flesta klock-återförsäljare på nätet. Du kan exempelvis köpa Casio klockor hos Klockia.se.