Rolex klockor

Rolex klockorRolex är en schweizisk klocktillverkare du förmodligen ej har gått obemärkt förbi eller hört talats om. Rolex räknas av de flesta idag som den absolut mest exklusiva klocktillverkaren, och ligger därav oftast på en prislapp som också gör skäl för dess kännetecken. Dock finns det Rolex-klockor även i relativt låga prisklasser vilket gör att att en Rolex-klocka kanske inte alltid behöver förbli just en ”dröm”. Sedan finns det också givetvis en del riktigt dyra Rolex-klockor för många miljoner kronor, och gemensamt för de flesta Rolex-klockor som de flesta armbandsur från exklusiva tillverkare, är att de ofta är prydda med guld och diamanter.

Om Rolex klockor

Rolex härstammar från 1905, och det företag som kom att ligga till grund för Rolex startades av den tyske affärsmännen Hans Wilsdorf och dennes svåger Alfred Davis, där affärsidén var att importera schweiziska ur och montera dessa i boetter för att sedan sälja dessa till lokala djuvelerera.

1908 registrerade Wilsdorf varumärket Rolex och man beslöt att öppna kontoret i staden La Chaux-de-Fonds i Schweiz, där man tidigare importerat sina ur ifrån. Anledningen till detta var främst på grund av att skatter och importtullar på boetterna drev upp kostnaderna. Rolex ägs idag av klockföretaget Montres Tudor SA, som ingår i stiftelsen Hans Wilsdorf Foundation.

De mest kända uren som tillverklats av Rolex anses vara ”Datejust”, ”Submariner” och ”Day-Date”. Som du dock säkert känner till finns det även en stor mängd Rolex-kopior på marknaden, och för att på Rolex visa sitt hat mot just detta samlar man en gång om året en stor hög med Rolex kopior och kör över dem med en ångvält, givetvis samtidigt som världspressen är inbjuden till tillställningen och kan ta bilder på spektaklet.

Var kan man köpa Rolex online?

Rolex klockor kan du köpa på flera håll online. Du kan köpa Rolex-klockor hos exempelvis Uret.se.